Rensis ondersteunt het welzijn van uw kind

Bijzonder betrokken

Rensis is opgericht door Chaya Cox. Als moeder van een zoon met een bijzondere hulpvraag zocht zij naar de ideale opvang, maar kon het vereiste maatwerk helaas niet vinden. Daarom nam ze zelf het initiatief en realiseerde Rensis in 2013 samen met een team van specialisten.

“Voordat je een gezin start, heb je een ideaalbeeld. Soms loopt het anders dan gehoopt, zoals bij onze zoon Rens. Na zijn geboorte in 2004 was al snel duidelijk dat hij bijzonderheden liet zien in zijn ontwikkeling. We doorliepen een intensief medisch traject en Rens kreeg uiteindelijk de diagnose cerebrale parese. Zijn verdere ontwikkeling was onbekend, maar wij waren vastbesloten om op een positieve manier met Rens aan de slag gegaan. Elke ouder gunt z’n kind namelijk alle geluk van de wereld!”

Chaya Cox, oprichter en directeur

Kwaliteit

De zorg voor een kind met een beperking is niet altijd gemakkelijk. Rensis denkt graag mee. Wij streven er voortdurend naar om het welzijn van uw kind te ondersteunen. Tijd, respect, aandacht en zorgvuldigheid zijn onze uitgangspunten.

Rensis is geen medisch dagverblijf. Dit betekent dat de regie voor medische beslissingen altijd bij de eigen ouders of verzorgers blijft. Door samen te werken, met u en externe zorgverleners, kunnen we de beste zorg en ondersteuning bieden voor uw zoon of dochter.

Duidelijke koers

Een duidelijke koers is van belang, zowel voor u als voor Rensis. We durven kritisch naar onszelf te kijken en nemen jaarlijks onze aanpak onder de loep. De Ouderraad en het hechte team van medewerkers en vrijwilligers helpt ons daarbij.

We werken volgens de normen van het HKZ keurmerk. Dit bewijst dat Rensis serieus staat voor kwaliteit van zorg en dat we voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden. Onze organisatie stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

“Ik ben blij dat mama Rensis heeft gemaakt, ik vond mijn andere plek niet fijn. Het logeerhuis is erg gezellig. We eten altijd samen. Ik vind het eten erg lekker. Het liefste eet ik pannenkoeken. En als Moniek er is, vind ik het extra leuk bij Rensis. Zij is zo lief!”

Rens, 14 jaar

Nieuwsgierig naar Rensis?

Bekijk de foto’s van het woonhuis en de locatie in Bergeijk
Of neem contact op voor meer informatie.

Lees meer: het team >> klachten >>