Wen aan wonen bij Rensis

Deeltijd wonen bij Rensis

Uw zoon of dochter is de laatste jaren flink gegroeid, letterlijk en figuurlijk. U heeft ruimte om een stukje vooruit te kijken, richting de toekomst. Is het mogelijk om zelfstandig te wonen en hoe ziet dat eruit voor uw kind?

Wennen aan wonen:

  • Van woensdag om 18.30 uur tot zaterdag om 18.30 uur.
  • Van zondag om 18.30 uur tot woensdag om 18.30 uur.

Deels thuis en deels begeleid wonen 

Bij Rensis kan uw kind gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk begeleid wonen. We willen dat uw zoon of dochter zich thuis voelt. Onze professionele begeleiding kiest voor een afwisselend dagprogramma en er is 24-uurs toezicht. Met een persoonlijk plan ontdekken we welke vorm van wonen bij uw kind past en welke hulp er nodig is. We ondersteunen en begeleiden op weg naar zelfstandig leven en wonen. Samen trainen we belangrijke vaardigheden, bijvoorbeeld persoonlijke hygiëne, schoonmaken, koken en het begeleiden naar een vorm van werk of dagbesteding.

“Ik woon een paar dagen per week bij Rensis. Zo kan ik alvast wennen aan wonen. Bij Rensis vind ik het leuk om samen een spelletje te spelen, aan tafel of op de IPad. Ook koken vind ik leuk en voetballen met mijn vrienden Sem, Jay en Jari. Ik ben fan van PSV.”

Rens, 14 jaar